Open Hours of City Government Mon - Fri: 8.00 am - 6.00 pm

Kan ik een VOG aanvragen zonder werkgever?

Bart September 17, 2023 0

VOG Digitaal aanvragen

Online jouw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen zonder een afspraak te maken bij de gemeente.

Kan ik zelf een VOG aanvragen zonder werkgever?

Het aanvragen van een VOG zonder werkgever kan eenvoudig en snel digitaal. Hoewel het doorgaans niet heel erg vaak voor komt, is het absoluut mogelijk. Normaal gesproken vraag je een VOG aan omdat een opdrachtgever of werkgever hier om vraagt. Het kan echter voorkomen dat dit niet in opdracht van een werkgever is, bijvoorbeeld wanneer jij een VOG nodig hebt voor een emigratie of de aanvraag van een visum.

Kun je een VOG aanvragen zonder werkgever?

Het kan dus dat je een VOG wilt aanvragen zonder hiervoor opdracht te hebben gekregen van een werkgever. De aanvraag van een VOG is namelijk afhankelijk van het doel waar deze voor nodig is. Een aantal mogelijke doelen voor het aanvragen van een VOG zonder werkgever zijn:

Hoewel dus vaak wordt beweerd dat het aanvragen van een VOG alleen met een handtekening van een werkgever kan, is dat dus niet waar. Er zijn situaties waar je een VOG online wilt aanvragen en dat kan dus ook zonder werkgever.

Zelf een VOG aanvragen

Je kunt zelf een VOG aanvragen, dus ook zonder werkgever of organisatie. Bijvoorbeeld wanneer je stage gaat lopen of vrijwilligerswerk gaat doen kun je zelf een VOG digitaal aanvragen. Ook bij VOGdigitaalaanvragen.nl kun je eenvoudig en snel een VOG aanvragen.

Hoe vraag ik zelf een VOG aan?

De makkelijkste manier om zelf een VOG aan te vragen is digitaal. Via VOG Digitaal aanvragen heb je binnen 1 minuut jouw aanvraagformulier voor een Verklaring Omtrent het Gedrag verstuurd. Vraag daarom eenvoudig zelf jouw VOG aan en doe dit op een moment dat het jou uitkomt.

Hoe vraag ik een VOG digitaal aan?

Het aanvragen van een VOG doe je digitaal door het aanvraagformulier op vogdigitaalaanvragen.nl in te vullen en te versturen. Dit is binnen 1 minuut gedaan waardoor je snel en eenvoudig een VOG digitaal kunt aanvragen.