Open Hours of City Government Mon - Fri: 8.00 am - 6.00 pm

Wanneer is een Verklaring Omtrent Gedrag ongeldig?

Shanice November 30, 2023 0

VOG Digitaal aanvragen

Online jouw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen zonder een afspraak te maken bij de gemeente.

Een ongeldige VOG herken je zo!

Voor de schietvereniging heb jij laatst een VOG aangevraagd. Nu kom je erachter dat je voor jouw nieuwe baan ook een VOG verklaring nodig hebt. Alleen, nu wil je wel even weten hoe lang zo’n VOG geldig is. Kun jij jouw vorige VOG verklaring gebruiken of is het nodig om een nieuwe aan te vragen? Met andere woorden: wanneer is een VOG ongeldig? Dat bespreken we in deze blog. 

De geldigheidstermijn van een VOG

Een Verklaring Omtrent Gedrag is niet standaard voor een bepaalde periode geldig. Daar gelden geen regels voor. Iedere organisatie mag zelf bepalen hoe lang een VOG geldig is. De meeste termijnen die voorkomen zijn 2 tot 6 maanden. Daarna wordt een VOG vaak als ongeldig gezien. 

Dit heeft ermee te maken dat een VOG een kwestie is van een momentopname. Vandaag kun je een VOG verklaring krijgen, maar over een week kan dat al anders zijn. Je hebt als werkgever geen invloed op wat jouw werknemers buiten werktijd doen. Het kan dus zijn dat je nu een VOG verklaring krijgt, maar over een half jaar niet meer.

Stel je bent dus lid geworden van een schietvereniging en hebt volgende maand een VOG verklaring nodig voor jouw nieuwe baan. Volgende maand is jouw VOG hoogstwaarschijnlijk nog geldig. Gaat er een langere tijd overheen? Dan zul je wel een nieuwe VOG moeten vragen.

Doordat het een momentopname is, bestaat er dus ook niet zoiets als een verlenging van een VOG. Ook het opnieuw verstrekken van dezelfde VOG verklaring is niet mogelijk. Stel je raakt dus jouw VOG kwijt, dan zul je dus ook opnieuw de aanvraagprocedure moeten starten. Daarom is het aan te raden om alles te clusteren. Weet je dus bijvoorbeeld al dat je van baan gaat wisselen en heb je een VOG ook nodig voor een vereniging? Probeer dan ervoor te zorgen dat je bij beide tegelijk jouw VOG kunt tonen. Dit scheelt jou namelijk ook in de kosten. 

Een verkeerd screeningsprofiel

Het is niet vanzelfsprekend dat je voor meerdere zaken een VOG kunt aanvragen. De VOG voor jouw schietvereniging is wellicht een andere VOG dan voor jouw nieuwe baan. Dit heeft alles te maken met het screeningsprofiel waarop jij gescreend moet worden. Per functie en situatie kan deze verschillen.

Zolang jij niet op het goede profiel bent gescreend, wordt jouw VOG ook ongeldig verklaard. Als je een VOG moet tonen, moet deze namelijk wel de goede zijn. Als daar het verkeerde screeningsprofiel op staat betekent dit, dat je niet het goede hebt getoond. In dat geval moet je dus alsnog een nieuwe VOG aanvragen. Dit kan niet anders, waardoor je de kosten ook niet kunt drukken. Ben je niet zeker over welk screeningsprofiel jij moet kiezen? Bekijk dan eerst welke screeningsprofielen er allemaal zijn. 

Een echte VOG verklaring

Stel jouw nieuwe werknemer beweert dat hij of zij een VOG verklaring kan tonen. Dan is het wel de bedoeling dat je deze controleert op echtheid. Aangezien een VOG dus maar voor een korte tijd geldig is, is de kans vaak klein dat een VOG origineel is. Gelukkig kun je dit als werkgever zelf controleren. Tegenwoordig kun je alles zo makkelijk namaken, waardoor de controle ook echt nodig is.

Een originele VOG verklaring is voorzien van het blauwe rijkslogo, een raster en een karakteristiek golvend watermerk. In het papier is een hologram zichtbaar. Voor wie een uv-lamp heeft kan nog meer controleren. Onder deze lamp zul je namelijk het volgende ontdekken:

  • Het papier blijft donker
  • Kleine vezels in het papier lichten op
  • Een rechthoek licht op om het blauwe N-nummer rechtsboven
  • Een beeldmerk licht rechtsonder op

Als je als werkgever een VOG verklaring moet of wil vragen van jouw werknemers, dan raden wij aan om een uv-lamp aan te schaffen. Dit komt namelijk goed van pas. Dit is een hulpmiddel om de echtheidskenmerken van een VOG te controleren. Bovendien zullen werknemers ook minder snel een VOG vervalsen als ze weten dat je als bedrijf een uv-lamp hebt om de echtheid te controleren.

Ben als bedrijf dus niet naïef om al jouw nieuwe werknemers blindelings te vertrouwen. Iedereen in nood kan in hopeloosheid een document vervalsen om aan een baan te komen. Dat risico wil je als bedrijf echt niet lopen. Voor hetzelfde geldt neem je op basis van een ongeldige VOG iemand aan met een of meerdere zedendelinquenten op zijn of haar naam. Die persoon wil je niet toevertrouwen aan kwetsbare doelgroepen of kinderen.

Houd er wel rekening mee dat je de echtheid van een VOG alleen kunt controleren als je de papieren versie in hand hebt. Jouw werknemers zijn dus geacht om hun VOG mee te brengen naar kantoor. Via een scan of kopie kun je namelijk niet de echtheid controleren. 

Als werknemer is het dus ook belangrijk om te weten dat een kopie van een VOG een ongeldig document is. Deze kan helaas niet worden goedgekeurd. Het kopiëren van een VOG verklaring heeft dus weinig zin. Hetzelfde geldt voor een scan. Je zult dus goed moeten letten op jouw VOG-verklaring om deze niet kwijt te raken. Dit is overigens alleen de eerste 6 maanden nodig, want daarna is deze toch niet meer geldig.

Kom je er nu achter dat je op dit moment geen geldige VOG in handen hebt? Dan kun je via onderstaande knop meteen een nieuwe aanvraag starten.