Open Hours of City Government Mon - Fri: 8.00 am - 6.00 pm

Hoe vraag ik een VOG digitaal aan?

Shanice October 22, 2023 0

VOG Digitaal aanvragen

Online jouw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen zonder een afspraak te maken bij de gemeente.

Een VOG digitaal aanvragen

Heb je in een vacature gelezen dat je een VOG aan moet vragen? Dan is dat zo geregeld. Je kunt met én zonder werkgever jouw VOG digitaal aanvragen. Zolang je maar de kosten betaalt. We begrijpen dat je nog vragen hebt over het digitale aanvraagproces. Die vragen beantwoorden we in deze blog. 

Kan je een VOG digitaal krijgen?

Als je een VOG nodig hebt voor een nieuwe baan, dan kun je digitaal jouw VOG aanvragen. De regel is alleen dat je deze Verklaring Omtrent Gedrag naar jouw huisadres krijgt toegestuurd. Dit betekent dat je een VOG niet digitaal krijgt. Je hebt dan ook geen mogelijkheid om deze online in te zien.

Het nadeel van een VOG op papier is natuurlijk dat je deze wel eens kwijt kunt raken. Dat gebeurt als je bijvoorbeeld verhuist of wanneer je deze per ongeluk hebt weggegooid. Er zijn verschillende scenario’s te bedenken, waardoor jij jouw VOG kunt verliezen.

In dat geval moet je opnieuw een VOG verklaring aanvragen. Het is helaas niet mogelijk om een kopie te krijgen of een nieuwe versie. Het aanvragen van een VOG is namelijk een momentopname. Daardoor lopen we de kans dat jij in de periode van jouw eerste aanvraag tot en met nu een strafblad hebt kunnen krijgen, waardoor jouw VOG niet niet meer wordt afgegeven. 

Dat is niet te controleren als je een kopie van een VOG kunt krijgen. Om de veiligheid te waarborgen zul je dus te allen tijde een nieuwe VOG aanvraag moeten doen als jij jouw verklaring bent kwijtgeraakt. Het antwoord op jouw vraag is dus nee. Je kunt geen VOG digitaal krijgen, maar wel een VOG digitaal aanvragen.

Hoe vraag ik een VOG digitaal aan?

Je kunt niet een VOG digitaal krijgen, maar je kunt er wel een digitaal aanvragen. Je hebt dan verschillende opties. Als je een VOG moet aanvragen voor jouw nieuwe baan, dan zet de werkgever de Verklaring Omtrent Gedrag voor jou klaar. Aan jou de taak om de gegevens waar nodig aan te vullen en te controleren. Vervolgens betaal je de kosten en wordt jouw VOG aangevraagd. De aanvraag zelf heb je niet hoeven doen, alleen de afronding en betaling ervan. 

Wil je Een VOG aanvragen voor jouw baan als ZZP’er? Of heb je een Verklaring Omtrent Gedrag nodig voor jouw inschrijving bij de lokale schietvereniging? Dan kun jij digitaal Een VOG aanvragen. Je doorloopt dan de hele aanvraagprocedure. Het begint uiteraard met het invullen van je gegevens. Vervolgens moet je een screeningsprofiel kiezen.

In de meeste gevallen is het screeningsprofiel wel duidelijk. Ben je er niet zeker van? Dan vullen wij het geschikte profiel voor je in. Voor jou alleen nog de taak om te betalen en te wachten tot jouw VOG binnenkomt. 

De digitale aanvraagprocedure kun je meteen starten via onderstaande knop. De stappen wijzen zich ook vanzelf, nu je weet hoe je een VOG digitaal moet aanvragen.