Open Hours of City Government Mon - Fri: 8.00 am - 6.00 pm

De voordelen van een digitale VOG aanvraag

Shanice September 19, 2023 0

VOG Digitaal aanvragen

Online jouw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen zonder een afspraak te maken bij de gemeente.

Wat zijn de voordelen van digitaal een VOG aanvragen?

Heb je binnenkort een VOG verklaring nodig? Dan is het verstandig om nu al actie te ondernemen. Het duurt namelijk een tijdje voordat jij jouw VOG in handen hebt. Een VOG verklaring aanvragen doe je gemakkelijk online. Alleen wat zijn de voordelen van een digitale aanvraagprocedure?

Een snelle aanvraag

Het voordeel van digitaal een VOG verklaring aanvragen is dat je er weinig tijd mee kwijt bent. Je hoeft alleen een aantal gegevens in te vullen. Daar ben je zo mee klaar. Bovendien kun je een digitale aanvraag te allen tijde doen.

Het grote voordeel is dat je niet naar het gemeentehuis hoeft. De tijd die je normaal gesproken daarmee kwijt bent, heb je dus gewonnen. Niet alleen de afspraak bij het gemeentehuis kost je tijd. Je zult ook lang moeten wachten om een afspraak te krijgen. Hoe groter de stad waar je woont, hoe langer je vaak moet wachten totdat je terecht kunt. Dat is dus een groot verschil met een digitale aanvraagprocedure die je overal kunt starten vanuit jouw laptop. 

 

 

Een voordelige aanvraag

Uiteraard zitten er kosten verbonden aan een VOG verklaring aanvragen. Die kosten komen in de meeste gevallen ook voor jouw rekening. Mocht het anders zijn, dan kun je dat met jouw werkgever bespreken.

De prijs van een digitale VOG aanvraag is € 33,85. Dat is voordeliger dan de aanvraag die je via de gemeente doet. Een schriftelijke aanvraag kost namelijk € 41,35. Je bent dus niet alleen veel meer tijd kwijt aan een aanvraag via de gemeente, maar ook meer geld. 

Een gemakkelijke aanvraag

Digitaal een VOG verklaring aanvragen is eigenlijk heel simpel. Je hoeft maar een aantal gegevens in te vullen als je zelf een VOG aanvraag wil doen. Dit is bijvoorbeeld van toepassing als je jezelf wil inschrijven bij een schietvereniging of als je ZZP’er bent. 

Wil je per se een schriftelijke aanvraag doen? Dat moet je wel een opdrachtgever hebben. De organisatie waarvoor je gaat werken moet ook een deel invullen op het formulier. De schriftelijke aanvraagprocedure loopt ook altijd via de opdrachtgever. Vanuit hen krijg je het formulier toegestuurd, welke je verder in moet vullen. 

Er komt dus veel meer kijken bij een aanvraag, als je deze langs de gemeente laat lopen. De aanvraagprocedure is niet erg gemakkelijk op deze manier. Daarbij komt ook nog dat de procedure daarna eigenlijk pas start. Het duurt namelijk nog zo’n 4 weken voordat je antwoord hebt van Justis over jouw VOG aanvraag. 

Er zitten dus een hoop nadelen aan een schriftelijke aanvraagprocedure. Je bent er meer tijd mee kwijt, het is ingewikkelder en het kost je meer geld. Dat zijn een hoop redenen om digitaal jouw VOG verklaring aan te vragen.

Wacht dan ook niet langer en start vandaag nog jouw aanvraagprocedure via vogdigitaalaanvragen.nl.